Keuze uit alle mogelijke SOG-examens

Het SOG-diploma is speciaal ontwikkeld voor werknemers die regelmatig te maken hebben met risicovolle werkzaamheden.

Door VCA Infra erkend

Snel, flexibel en voordelig

Korting voor vaste klanten

Inclusief digitaal diploma & pasje

Uniek examenportal, beschikbaar voor alle klanten

Keuze uit alle mogelijke SOG-examens

Aan het veilig uitvoeren van risicovolle werkzaamheden, zoals gasmeten of het werken met een vorkheftruck, worden strikte eisen gesteld. Met een diploma laten werknemers zien dat zij aan deze eisen kunnen voldoen. Meld je werknemers of cursisten daarom aan voor een SOG-examen.

Let op: deelname is alleen mogelijk voor kandidaten die beschikken over een geldig VCA-diploma of equivalent. Je kunt bij ons ook je VCA-diploma behalen.

Het SOG-examenstelsel is een dienst van SSVV. Een SOG-diploma kan, indien geslaagd, alleen worden verstrekt door een SSVV-erkend examencentrum en is alleen geldig indien geregistreerd in het CDR van SSVV. Pontifex Certificatie organiseert deze examens en is verantwoordelijk voor het examenproces. Bekijk het examenreglement.

Contactformulier

Ontvang vrijblijvend een offerte

Geldige B-VCA-equivalenten

De volgende equivalenten worden door SSVV geaccepteerd om deel te nemen aan een SOG-examen:

  • Een Belgisch VCA-diploma (BeSaCC-VCA).
  • Een Duits certificaat SCC 018 of SCC 017, waarbij op het certificaat de naam van de certificatie-instelling staat. Je kunt via de Deutsche Akkreditierungsstelle nagaan of de certificatie-instelling is geaccrediteerd. Individuele certificaten kun je verifiëren bij de certificatie-instelling die het certificaat heeft afgegeven.
  • Een Oostenrijks certificaat SCC A18 of SCC 017, waarbij op het certificaat de naam van de certificatie-instelling staat. Je kunt via de Wirtschaftskammer Österreich nagaan of de certificatieinstelling is geaccrediteerd. Individuele certificaten kun je verifiëren bij de certificatie-instelling die het certificaat heeft afgegeven.
  • Een Frans MASE-certificaat N1 en N2, mits certificaathouder werkt onder gezag van een MASE-gecertificeerd bedrijf.
  • Een diploma Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of Hogere Veiligheidskunde (HVK).

Let op: het MIST-certificaat is geen geldig equivalent. In het verleden werd MIST door SSVV geaccepteerd bij de aanvraag van e-nummers, maar dit certificaat wordt niet als gelijkwaardig beschouwd.

Alle SOG examens mogelijk

Bestel je regelmatig SOG-examens? Maak het jezelf dan makkelijk met ons examenportaal. Hier kun je op één plek examens en kandidaten aanmelden of verplaatsen en digitale diploma’s/ pasjes downloaden.

Gratis digitale veiligheidspas voor op je smartphone

Heb jij je VCA-, SOG- of SOOB-certificaat behaald bij Pontifex Certificatie? Download dan gratis je digitale veiligheidspas naar je smartphone. Handig, want zo heb je altijd je pasje bij de hand en kun je hem niet meer kwijtraken!