Oefen met VCA-proefexamens

Een goed begin is het halve werk. Start goed voorbereid aan je examen door te oefenen met gratis proefexamens voor B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU.

Gratis VCA-proefexamens

Goed dat je aan de slag wilt gaan met onze gratis proefexamens! Lees eerst deze tips voordat je begint:

  • Kies voor optie 1 als je benieuwd bent hoe een digitaal VCA-examen eruit ziet. In dit proefexamen test je géén kennis, maar raak je bekend met de digitale examenomgeving. Zo hoef je daar niet meer zenuwachtig over te zijn, omdat je precies weet hoe het examen werkt. 
  • Kies voor optie 2 als je je VCA-kennis wilt toetsen. Deze VCA-proefexamens zijn nog gebaseerd op oude (papieren) examens. Examens worden tegenwoordig op een laptop gemaakt. 

Bestel extra VCA-oefenexamens

Wil je goed voorbereid aan het VCA-examen beginnen? Dan kunnen onze proefexamenbundels uitkomst bieden. Voor slechts € 12,50 bestel je een bundel met daarin vijf B-VCA proefexamens of drie VIL-VCU/VOL-VCA proefexamens in het Nederlands, die een maand lang onbeperkt mogen worden gebruikt. De oefenexamens lijken op de echte examens, inclusief de verschillende vraagvormen. Je kunt een losse bundel bestellen of in combinatie met een examen.

Optie 1: VCA-proefexamen

De onderstaande oefenexamens helpen je om bekend te raken met de online examenomgeving. Wat kun je straks tijdens je examen verwachten? Hoe ziet een examen op de computer eruit en welke opties heb je tijdens het examen?

Let op: de onderstaande VCA-proefexamens zijn niet bedoeld om je kennis te testen. De juiste antwoorden worden daarom niet getoond. 

  • Naar proefexamen (gebruikersnaam en wachtwoord = proefexamen)
  • Zur Probeprüfung (Benutzername und Passwort = Probeprüfung)
  • To mock exam (user name and password = Mockexam)
  • Á l’examen blanc (username et password = examenblanc)
  • لى الامتحان التجريب  Het is bij dit proefexamen nodig om de taal rechtsboven aan te passen naar Arabisch /يجب عليك اختيار اللغه العربيه في اليمين قبل ابتداء الامتحان (Gebruikersnaam en wachtwoord = proef_arabisch / proef_arabisch = اسم المستخدم وكلمة المرور)

 

Optie 2: Test je kennis

Met de onderstaande VCA-oefenexamens toets je je kennis.

Let op: deze examens zijn nog gebaseerd op de oude eind- en toetstermen. Examens worden tegenwoordig altijd digitaal afgenomen en bevatten andere vraagvormen. Deze oude proefexamens kunnen nog wel worden gebruikt om een deel van je kennis te toetsen.

Proefexamens B-VCA

Proefexamens VIL-VCU

Proefexamens VOL-VCA

Bekijk onze 10 examentips

Neem een kijkje bij onze tien handige examentips om optimaal voorbereid aan je examen te beginnen.

Ook kun je de begrippenlijsten van het VCA-examen doornemen. Hierin staan kernbegrippen die vaak voorkomen in de examens. Het kennen van deze begrippen is onderdeel van de examenstof. De begrippenlijsten zijn in diverse talen beschikbaar.

Extra steuntje in de rug nodig?

Bekijk dan niet alleen het bovenstaande proefexamen om kennis te maken met de (online) examenomgeving, maar oefen ook goed met de lesstof. Je kunt bij ons kiezen uit twee mogelijkheden: het VCA lesboek of VCA digiboek. Waar je voorkeur ligt, dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De één houdt ervan om een boek in zijn handen te hebben, de ander leert liever achter de computer.

Profiteer van:

Altijd een examen in de buurt

Gratis digitaal diploma & pasje

7 dagen per week examen mogelijk

Bij spoed binnen 24 uur je digitale diploma

Gegarandeerd de volgende werkdag in CDR

Doorgangsgarantie

De grootste aanbieder van VCA-examens in Nederland