Een goed begin is het halve werk: start daarom voorbereid aan je VCA examen door te oefenen met de onderstaande gratis VCA proefexamens! Het bereid je voor op de verschillende examens die je bij ons online kunt bestellen, zoals B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU. Met zestig examenlocaties in heel Nederland is er altijd een examen bij jou in de buurt te vinden. Bekijk de examenplanning om een datum en locatie te kiezen die jou het beste uitkomt.

VCA proefexamens in verschillende talen

Je kunt een VCA oefenexamen kiezen in het Nederlands, Duits, Engels, Frans of Arabisch. De VCA proefexamens geven je een goed beeld van wat je kunt verwachten tijdens je examen. Op deze manier kun je alvast gewend raken aan de (online) examenomgeving, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het examen. Deze proefexamens zijn echter niet bedoeld om je kennis mee te testen. De juiste antwoorden worden daarom niet getoond. Er is één proefexamen voor Basis, VOL en VIL.

Ben je op zoek naar een proefexamen om juist je kennis te toetsen? Gebruik dan één van de onderstaande oefenexamens. Let op: deze examens zijn nog gebaseerd op de oude eind- en toetstermen en dienen enkel ter oefening.

Aan de slag met B-VCA

Aan de slag met VIL-VCU

Aan de slag met VOL-VCA

Oefen de lesstof met VCA e-learning of lesboek

Wil je je optimaal voorbereiden op je examen? Bekijk dan niet alleen het bovenstaande proefexamen om kennis te maken met de (online) examenomgeving, maar oefen ook goed met de lesstof. Je kunt bij ons kiezen uit twee mogelijkheden: het VCA lesboek of VCA e-learning. Waar je voorkeur ligt, dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De één houdt ervan om een boek in zijn handen te hebben, de ander leert liever achter de computer. VCA e-learning wordt daarnaast vaak gebruikt door mensen die snel hun diploma nodig hebben.

Klaar om aan de slag te gaan? Bestel direct je examen i.c.m. lesboek of e-learning

  • Bestel een VCA examen i.c.m. lesboek (€ 89,50)
  • Bestel een VCA examen i.c.m. e-learning (€ 149,-)
  • Bestel enkel een VCA lesboek (vanaf € 29,50)