SOG-examen Hoogwerker

Het SOG-examen Hoogwerker is bedoeld voor werknemers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden een hoogwerker bedienen.

Vijf jaar geldig

Het bedienen van een hoogwerker kan een groot risico met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Met dit SOG-diploma toon je aan dat je in staat bent om deze werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen uit te voeren. Alle kandidaten die deelnemen aan het examen moeten in het bezit zijn van een geldig VCA diploma.

Je behaalde diploma is voor vijf jaar geldig. Als je na vijf jaar je diploma wilt verlengen dan moet  je opnieuw deelnemen aan het examen.

Meer informatie over dit examen vind je op de website van SSVV.

Over het examen

Pontifex Certificatie biedt drie soorten SOG examens Hoogwerker aan:

  • Werken met een statische boom hoogwerker (categorie 1B)
  • Werken met een mobiele verticale hoogwerker (categorie 3A)
  • Werken met een mobiele boom hoogwerker (categorie 3B)

Het SOG-examen bestaat uit twee onderdelen. Een theorie-examen met 21 meerkeuzevragen en een praktijkexamen. Tijdens het praktijkgedeelte kun je laten zien dat je de theorie ook kunt toepassen.

Talen en kosten

Het praktijkexamen is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Het theorie-examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Pools en Portugees. Het theorie-examen kan tevens op aanvraag vertaald worden. Dit wordt wel in de kosten doorberekend. Beschik je niet over voldoende laptops? Dan kun je deze ook bij ons huren.

Een examen bestellen kan tot 3 werkdagen van tevoren. Voor meer informatie over de prijzen, eisen en voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 085-4871570.

Locatie

Het SOG-examen Hoogwerker wordt op een door jou verzorgde locatie afgenomen. Bij het afnemen van dit examen kijken we zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. Het bedrijf dient te beschikken over de door de SSVV Waarborgcommissie goedgekeurde praktijkopstellingen, gereedschappen en materialen. Deze eisen vind je hier.

Ontvang vrijblijvend een offerte