SOG-examen Buitenwacht

Het SOG-examen Buitenwacht is bedoeld voor werknemers die toezicht houden over mensen die werkzaamheden verrichten in een besloten ruimte.

Drie jaar geldig

De werkzaamheden binnen een besloten ruimte kunnen een groot risico met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Met dit SOG-diploma toon je aan dat je in staat bent om deze werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen uit te voeren. Alle kandidaten die deelnemen aan het SOG examen Buitenwacht (Mangatwacht) moeten in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma.

Je behaalde diploma is voor drie jaar geldig. Als je na drie jaar je diploma wilt verlengen dan moet je opnieuw deelnemen aan het examen.

Meer informatie over dit examen vind je op de website van SSVV. Je kunt ook een proefexamen Buitenwacht maken.

Over het examen Buitenwacht

Het SOG examen Buitenwacht (Mangatwacht) bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen dat in twee delen wordt geëxamineerd. Het eerste deel van het praktijkexamen bestaat uit het “Communicatief Vaardig Optreden” (CVO) waarbij de kandidaat wordt beoordeeld op zijn communicatieve vaardigheden. Het tweede deel van het praktijkexamen bestaat uit het “Multimediaal Praktijkgericht Computer Examen” (MPCE) en wordt net als het theorie-examen op de computer afgenomen.

Let op: de SOG-kwalificatie Buitenwacht is vernieuwd in april 2024. Opleiders kunnen tot 1 augustus 2024 kiezen of ze de kwalificatie in de oude of nieuwe stijl willen aanbieden. Vanaf 1 augustus 2024 mag dit alleen nog in de nieuwe stijl. Het CVO en MPCE komen hierbij te vervallen. In plaats daarvan bestaat het nieuwe examen uit een trainerverklaring en theorie-examen.

Talen en kosten

Het examen Buitenwacht (Mangatwacht) is uitsluitend beschikbaar in het Nederlands. Bijna het gehele examen wordt op de computer afgenomen. Beschik je niet over voldoende laptops? Dan kun je deze ook bij ons huren.

Een examen bestellen kan tot 3 werkdagen van tevoren. Voor meer informatie over de prijzen, eisen en voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 085-4871570.

Locatie

Het SOG examen Buitenwacht (Mangatwacht) wordt op een door jou verzorgde locatie afgenomen. Bij het afnemen van een SOG examen buitenwacht kijken we zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. Het bedrijf dient te beschikken over de door de SSVV Waarborgcommissie goedgekeurde praktijkopstellingen, gereedschappen en materialen. Deze eisen vind je hier.

VCA open examens

Ontvang vrijblijvend een offerte