Een pas en/of diploma bestellen

Sinds 2023 is Pontifex Certificatie overgestapt op digitale diploma’s en pasjes voor de meeste examensoorten. Er worden standaard geen hardcopy diploma’s en plastic pasjes meer verstuurd. Op verzoek en tegen betaling van een toeslag is dit uiteraard nog wel mogelijk.

Digitaal: kosteloos

Elke klant ontvangt na afloop van het examen automatisch een e-mail met daarin de uitslag en een downloadlink voor het digitale diploma en pasje. Klanten die gebruik maken van MijnPontifex kunnen ook zelf in het portaal de digitale diploma’s en pasjes downloaden.

Kandidaten kunnen de digitale pas daarnaast zelf downloaden via vca-pas.nl, zodat het pasje op de mobiele telefoon kan worden opgeslagen. 

Hardcopy: toeslag

Tegen betaling van een toeslag is het mogelijk om hardcopy diploma’s en plastic pasjes te ontvangen. De onderstaande toeslagen gelden voor VCA, SOG, SOOB, DLP, NEN en VVT.

N.B. Voor Steigerbouw- en SOOB STL-examens verandert er niets: klanten ontvangen nog steeds hardcopy certificaten (en pasjes in het geval van SOOB STL).

Tarieven

Het onderstaande tarief is per kandidaat. Voor een diploma en/of pasje geldt één tarief.

Voor een open examen gelden de kosten ongeacht het eindresultaat. Voor incompany examens geldt het tarief alleen voor geslaagde kandidaten.

Wijziging doorgeven

  1. Kloppen bepaalde gegevens op het diploma niet, zoals je geboortedatum of de schrijfwijze van je achternaam? Dan kun je bij ons een wijziging aanvragen. Het wijzigen van je gegevens (ook in het CDR) en het toesturen van een digitaal diploma en pasje is altijd kosteloos. We vragen mogelijk om een kopie van je ID-bewijs ter verificatie.
  2. Wil je een nieuw hardcopy diploma en/of pasje ontvangen? Dan kunnen daar mogelijk kosten voor berekend worden, afhankelijk van het moment dat wij je aanvraag ontvangen. Na ontvangst van je diploma en pasje heb je twee weken de tijd om te controleren of de gegevens kloppen. Als je binnen 14 dagen bij ons meldt dat je gegevens onjuist zijn, dan verstrekken wij kosteloos een nieuw exemplaar.
  3. Na deze periode worden de bovenstaande tarieven gehanteerd. Je kunt dan eenvoudig zelf een diploma en/of pasje bestellen via de website. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld je diploma/pas bent verloren.

Handig om te weten:

  • Is er sprake van een officiële naamswijziging en wil je om die reden je diploma en pas laten aanpassen? Dan ontvangen wij graag een officieel bewijs van je naamswijziging, afgegeven door de overheid. We zijn verplicht dit document 1 jaar te bewaren.
  • Wij noteren altijd de geboortenaam op het diploma. Het is niet toegestaan om de aangenomen achternaam van je echtgeno(o)t(e) op het diploma aan te houden.
  • Bij samengestelde voornamen (bijvoorbeeld Jan-Willem) houden wij alleen de eerste letter (J.) aan op het diploma. 
  • In sommige landen is het niet gebruikelijk om onderscheid te maken tussen voor- en achternamen. In dat geval noteren wij een punt (.) op de plek van de voorletter.
  • Wij houden de geboortedatum van je legitimatiebewijs aan. Als daar XX/XXXX of 00-00 op staat omdat er vanuit het land van oorsprong geen geboortedatum bekend is, wordt dit ook zo overgenomen op je diploma.
  • Heb je examen gedaan via een tussenpartij, zoals een opleider of uitzendbureau? Dan verstrekken zij het diploma en pasje aan jou.