Behaal je VvT-certificaat

Bij Pontifex Certificatie kun je terecht voor VvT-examens: examens op het gebied van Veiligheid voor Tankreinigers.

Exclusieve aanbieder van VvT-examens

Partner van ATCN

Direct na het examen je uitslag in beeld

Examens op eigen locatie mogelijk

Beschikbaar in Nederlands, Engels, Pools en Turks

Wij hebben het VvT-examen ontwikkeld in samenwerking met de Association of Tankcleaning Companies in the Netherlands (ATCN). Met dit examen willen we de kennis en kunde van medewerkers binnen de tankreinigingsbranche verhogen en op peil houden. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Lesmateriaal: dit lesmateriaal biedt opleiders een handvat om hun opleidingen vorm te geven en bevat alle benodigde informatie om goed voorbereid het examen te kunnen maken. 
  • Onafhankelijk examen: wij nemen het examen geheel onafhankelijk en exclusief van de opleiding af.

Talen, kosten en locatie

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een open examen bij jou in de buurt. Met bijna zestig examenlocaties is er altijd een examen vlakbij! 

Wij nemen de VvT-examens af in het Nederlands, Engels, Pools en Turks. Een VvT-examen in het Nederlands kost € 64,50. Voor de overige talen worden vertaalkosten in rekening gebracht.

Voor bedrijven is het daarnaast mogelijk om de theorie-examens op eigen locatie te verzorgen (vanaf 8 deelnemers). De kosten bedragen dan € 45,00 per deelnemer voor een Nederlands examen + € 80,00 per examenleider. Per twintig deelnemers schakelen wij één examenleider in.

Voor een offerte of meer informatie over de eisen/voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 085-4871570

Over het VvT-examen

Het examen bestaat uit 21 vragen, waarvan je er tenminste 14 goed moet beantwoorden. Het Nederlandstalige examen wordt op een laptop afgenomen. Het Engelse en Poolse examen worden schriftelijk afgenomen. Bij goed resultaat ontvang je (of jouw werkgever) het officiële certificaat ‘Veiligheid voor Tankreinigers’. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Als je na vijf jaar je diploma wilt verlengen, dan moet je opnieuw deelnemen aan het examen.

Om te zorgen dat de opleidingen verzorgd worden door deskundige docenten kunnen alleen SOOB-erkende opleiders een examen aanvragen.

De basis voor het systeem zijn eind- en toetstermen voor het VvT-examen zijn opgesteld door Pontifex Certificatie in samenwerking met het College van Deskundigen binnen de ATCN.

Contactformulier

Ontvang vrijblijvend een offerte