SOG-examen Werken aan flensverbindingen

Het SOG-examen Werken aan flensverbindingen is bedoeld voor werknemers van industriële bedrijven die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden aan pijpleidingsystemen werken of er toezicht op houden.

Vijf jaar geldig

Deze werkzaamheden kunnen een groot risico met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurd. Met dit SOG diploma toon je aan dat je in staat bent om dit veilig en volgens de richtlijnen uit te voeren. Alle kandidaten die deelnemen aan het SOG examen Heftruck moeten in het bezit zijn van een geldig VCA diploma.

Je behaalde diploma is voor vijf jaar geldig. Als je na vijf jaar je diploma wilt verlengen, dan moet je opnieuw deelnemen aan het examen.

Meer informatie over dit examen vind je op de website van SSVV.

Over het examen

Pontifex Certificatie biedt de volgende examens aan:

  • Werken aan flensverbindingen (WF)
  • Werken aan flensverbindingen volgens protocol (WFPr)
  • Werken aan flensverbindingen volgens protocol met torque- en tensioning -apparatuur. (WFPrTT)

Het SOG examen werken aan flensverbindingen bestaat uit twee onderdelen. De theorietoets met meerkeuzevragen is bij ieder examen anders. Je maakt het theorie-examen op de computer of op papier. Het laatste onderdeel is een praktijkgedeelte, dat ook bij ieder examen anders is.  Tijdens dit praktijkgedeelte kun je laten zien dat je de theorie ook kunt toepassen.

Talen en kosten

Het praktijkexamen werken aan flensverbindingen is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Het theorie-examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Portugees en Roemeens. Het theorie -examen kan tevens op aanvraag vertaald worden. Beschik je niet over voldoende laptops? Dan kun je deze ook bij ons huren.

Een examen bestellen kan tot 3 werkdagen van tevoren. Voor meer informatie over de prijzen, eisen en voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 085-4871570.

Locatie

Het SOG examen werken aan flensverbindingen wordt op een door jou verzorgde locatie afgenomen. Bij het afnemen van een SOG examen werken aan flensverbindingen kijken we zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. Het bedrijf dient te beschikken over de door de SSVV Waarborgcommissie goedgekeurde praktijkopstellingen, gereedschappen en materialen. Deze eisen vind je hier.

Ontvang vrijblijvend een offerte