SOG-examen Gasmeten

Het SOG-examen Gasmeten is bedoeld voor werknemers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gasmetingen moeten uitvoeren.

Drie jaar geldig

Met dit SOG diploma toon je aan dat je in staat bent om deze werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen uit te voeren. Alle kandidaten die deelnemen aan het SOG examen Gasmeten moeten in het bezit zijn van een geldig VCA diploma.

Je behaalde diploma is voor drie jaar geldig. Als je na drie jaar je diploma wilt verlengen, dan moet je opnieuw deelnemen aan het examen. Meer informatie over dit examen vind je op de website van SSVV. Je kunt ook een proefexamen Gasmeten maken.

Over het examen

Het SOG examen Gasmeten bestaat uit twee onderdelen: ‘Gasmeten Algemeen’ en ‘Meetopdrachten’. Het eerste onderdeel bestaat uit 42 vragen, 30 punten of meer is een voldoende en hiervoor heb je 60 minuten de tijd. Bij dit onderdeel mag je gebruik maken van een chemiekaart. Het tweede onderdeel bestaat uit 25 vragen, 17 punten of meer is een voldoende en hiervoor heb je ook 60 minuten de tijd. Beide onderdelen maak je op de computer.

Talen en kosten

Het SOG examen Gasmeten is uitsluitend beschikbaar in het Nederlands. De examens kunnen niet op aanvraag worden vertaald. Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte van het SOG-examen Gasmeten is tegenwoordig helemaal digitaal. Beschik je op eigen locatie niet over voldoende laptops? Dan kun je deze ook bij ons huren.

Een examen kan tot 3 werkdagen van tevoren worden besteld. Voor meer informatie over de prijzen, eisen en voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 085-4871570.

Incompany examen

Het SOG examen Gasmeten wordt op een door de werkgever verzorgde locatie afgenomen. Bij het afnemen van dit examen kijken we zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. Per 1 januari 2017 mogen examens Gasmeten alleen nog maar uitgevoerd worden voor kandidaten die een opleiding hebben gevolgd bij een erkende opleider. Het is dus alleen mogelijk bij ons een examen aan te vragen als de opleider erkend is door VCA Infra.

Ontvang vrijblijvend een offerte