SOG-examen Onafhankelijke adembescherming

Dit SOG-examen is bedoeld voor werknemers op een (petro)chemisch bedrijfsterrein die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken krijgen met onafhankelijke adembescherming.

Drie jaar geldig

Het SOG-examen Onafhankelijke adembescherming bestaat uit twee onderdelen. Een theorietoets met 30 meerkeuzevragen en het praktijkdeel. Je maakt het theorie-examen op de computer of op papier. Tijdens het praktijkgedeelte kun je laten zien dat je de theorie ook kunt toepassen.

Het behaalde diploma is voor drie jaar geldig. Als je na drie jaar je diploma wilt verlengen dan moet je opnieuw deelnemen aan het examen.

Meer informatie over dit examen vind je op de website van SSVV.

Over het examen OA

Deze werknemers moeten (soms) gebruik maken van een luchttoestel of een luchtnetsysteem (vast en mobiel). Het bedienen met onafhankelijke adembescherming kan een groot risico met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Met dit SOG-diploma toon je aan dat je in staat bent om deze werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen uit te voeren. Alle kandidaten die deelnemen aan het SOG-examen Onafhankelijke adembescherming moeten in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma. Daarnaast is de opdrachtgever (werkgever) er verantwoordelijk voor dat de kandidaat een medische verklaring heeft, waarin staat dat hij geschikt is voor het werken met onafhankelijke adembescherming. Deze verklaring is zowel nodig bij de opleiding als bij het examen.

Talen en kosten

Het praktijkexamen is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Het theorie-examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Portugees en Roemeens. Het theorie-examen kan tevens op aanvraag vertaald worden. Dit wordt wel in de kosten doorberekend. Beschik je niet over voldoende laptops? Dan kun je deze ook bij ons huren.

Een examen bestellen kan tot 3 werkdagen van tevoren. Voor meer informatie over de prijzen, eisen en voorwaarden kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 085-4871570.

Locatie

Het SOG-examen Onafhankelijke adembescherming wordt op een door jou verzorgde locatie afgenomen. Bij het afnemen van het examen kijken we zoveel mogelijk naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf. Het bedrijf dient te beschikken over de door de SSVV Waarborgcommissie goedgekeurde praktijkopstellingen, gereedschappen en materialen. Deze eisen vind je hier.

Ontvang vrijblijvend een offerte