STL Veiligheidscertificaat Reachtruck

Wil je met een reachtruck kunnen werken? Dan is het belangrijk dat je beschikt over een certificaat. Voor een SOOB-examen STL Veiligheidscertificaat Reachtruck kun je terecht bij Pontifex Certificatie.

Waarom een certificaat?

Een reachtruck is niet zomaar een voertuig: werken met een reachtruck brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om op een veilige en verantwoorde manier te werken. Hiervoor volg je vaak eerst een cursus of opleiding. Daarna maak je een examen bij een onafhankelijk examenbureau. Voor het aanvragen van het examen Veiligheidscertificaat Reachtruck kun je bij ons terecht.

Over het examen

Tijdens het praktijkexamen toon je je opgedane kennis in de praktijk. Aan de hand van een aantal opdrachten laat je zien dat je weet hoe je veilig moet werken met een reachtruck. Tijdens het examen let de examinator op de volgende onderdelen:

  • Besturing en bediening
  • Controle en onderhoudshandelingen
  • Lastbehandeling en technische bediening
  • Toepassing veiligheids- en verkeersregels

Als je bent geslaagd voor het examen ontvang je van ons een certificaat. Dit certificaat is geldig tot 5 jaar na afgiftedatum. Daarna moet je opnieuw examen doen.

SOOB logo

Subsidiemogelijkheden

Het STL Veiligheidscertificaat Reachtruck is één van de SOOB-examens die wij aanbieden. Met een SOOB-examen kom je in aanmerking voor een subsidie van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Zij verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling binnen de sector transport en logistiek. Lees meer over SOOB-examens.

Examen aanvragen?

Neem via het onderstaande contactformulier contact met ons op voor meer informatie over het examen, de voorwaarden en een vrijblijvende offerte. Je kunt ons ook bellen op 085-4871570.

Ontvang vrijblijvend een offerte