STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck

Wil je met een heftruck kunnen werken? Dan is het belangrijk dat je gecertificeerd bent. Voor een SOOB-examen STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck kun je terecht bij Pontifex Certificatie.

Waarom een certificaat?

Een heftruck is niet zomaar een voertuig: werken met een heftruck brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om op een veilige en verantwoorde manier te werken. Hiervoor volg je vaak eerst een cursus of opleiding. Daarna maak je een examen bij een onafhankelijk examenbureau. Voor het aanvragen van het examen Veiligheidscertificaat Heftruck kun je bij ons terecht.

Over het examen

Tijdens het praktijkexamen STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck laat je je opgedane kennis in de praktijk zien. Aan de hand van een aantal opdrachten toon je aan dat je weet hoe je veilig moet werken met een heftruck. Tijdens het examen let de examenleider op de volgende onderdelen:

  • Controle en onderhoudshandelingen
  • Besturing en bediening
  • Lastbehandeling en technische bediening
  • Toepassing veiligheids- en verkeersregels

Als je bent geslaagd voor het examen ontvang je van ons een certificaat. Dit certificaat is geldig tot 5 jaar na afgiftedatum. Daarna moet je opnieuw examen doen.

SOOB logo

Subsidiemogelijkheden

Het STL Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is één van de SOOB-examens die wij aanbieden. Met een SOOB-examen kom je in aanmerking voor een subsidie van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Zij verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling binnen de sector transport en logistiek. Lees meer over SOOB-examens.

Examen aanvragen?

Neem via het onderstaande contactformulier contact met ons op voor meer informatie over het examen, de voorwaarden en een vrijblijvende offerte. Je kunt ons ook bellen op 085-4871570.

Ontvang vrijblijvend een offerte