SOOB-examen: Laad- en Losmaterieel

Als je veilig wilt kunnen werken met laad- en losmaterieel, is het noodzakelijk dat je gecertificeerd bent. Voor een SOOB-examen Laad- en Losmaterieel kun je terecht bij Pontifex Certificatie.

Waarom een certificaat?

Personen die werken met bijvoorbeeld een autolaadkraan, meeneemheftruck of meeneemstapelaar moeten beschikken over de juiste vaardigheden en inzichten om hun werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Hiervoor volg je vaak eerst een cursus of opleiding. Daarna maak je een examen bij een onafhankelijk examenbureau. Voor het aanvragen van het SOOB-examen Laad- en Losmaterieel kun je bij ons terecht.

Over het examen

Tijdens dit praktijkexamen laat je zien hoe je laad- en losmateriaal op de juiste wijze dient te gebruiken om bijvoorbeeld een last op te nemen en af te zetten. Als je bent geslaagd voor het examen ontvang je van ons een certificaat. Dit certificaat is geldig tot 5 jaar na afgiftedatum. Daarna moet je opnieuw examen doen.

SOOB logo

Subsidiemogelijkheden

Het certificaat Laad- en Losmaterieel is één van de SOOB-examens die wij aanbieden. Met een SOOB-examen kom je in aanmerking voor een subsidie van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Zij verstrekt subsidies aan werkgevers en werknemers die bezig zijn met loopbaanontwikkeling binnen de sector transport en logistiek. Lees meer over SOOB-examens.

Examen aanvragen?

Neem via het onderstaande contactformulier contact met ons op voor meer informatie over het examen, de voorwaarden en een vrijblijvende offerte. Je kunt ons ook bellen op 085-4871570.

Ontvang vrijblijvend een offerte