NEN 3140 examen in het kort

Het NEN 3140 examen is bedoeld voor medewerkers in de elektrotechniek die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken krijgen met elektrische installaties. De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn. En dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. De NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. De beste manier om te laten zien dat u voldoet aan de relevante wet- en regelgeving is dus het behalen van een NEN 3140 diploma.

Pontifex Certificatie biedt twee soorten examens:

  • Vakbekwaam Persoon (NEN 3140 VP) – Het examen VP is bedoeld voor medewerkers die elektronische werkzaamheden verrichten. Met een diploma NEN 3140 VP toont u aan dat u veilig kunt werken aan en in de buurt van elektrische installaties. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarvan u minimaal 28 vragen goed moet hebben.
  • Voldoende Onderricht Persoon (NEN 3140 VOP) – Het examen VOP is voor medewerkers die vanuit hun functie eenvoudige elektronische werkzaamheden uitvoeren met beperkt risico, denk hierbij aan bijvoorbeeld IT’ers, huismeesters of conciërges. Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen waarvan u minimaal 14 vragen goed moet hebben.

NEN 3140 examens worden door ons ook op de computer afgenomen. Na het afsluiten van het examen ziet u direct het resultaat in beeld.

Locaties

Iedere maand wordt op 59 examenlocaties in heel Nederland een open-inschrijving gehouden. In elke provincie is momenteel een examenlocatie te vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om de theorie-examens op locatie te verzorgen. Vanaf 8 personen is het interessant om een groepsexamen op locatie te organiseren.

Talen en kosten

Wij nemen het NEN 3140 examen momenteel alleen af in het Nederlands. Het is wel mogelijk om de examens te laten vertalen. De kosten hiervoor zullen worden doorberekend.
Voor een scherpe offerte of meer informatie over de prijs en de eisen/voorwaarden van de examens kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch 0180-420075.